СТВОРЕННЯ ДИДАКТИЧНОГО ВІДЕО ЯК КОМПОНЕНТА РЕАЛІЗАЦІЇ МЕТОДИЧНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ВИКЛАДАЧА ХХІ СТОЛІТТЯ - Dos Reis, Antonio; Morze, Nataliia; Vasylenko, Svitlana (Електронне наукове фахове видання “ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ”, 2018)
Ця стаття присвячена результатам дослідження доцільності розробки методики створення дидактичного відео для використання у освітньому процесі закладів вищої освіти. Автори здійснили опитування викладачів щодо наявності досвіду створення відео, знання принципів та етапів, інструментів для створення та редагування відео. У статті обгрунтовано вибір теми з огляду на переважання візуального стилю сприйняття інформації молоддю, що навчається. Перелічено необхідні для створення дидактичного відео IT-компетенції та методичні компетенції викладачів. Пропонується певний перелік інструментів, що можуть бути використані для створення дидактичного відео з алгоритмами застосування цих інструментів при підготовці якісних навчальних вдеоматеріалів. Надано деяку інформацію про онлайнові та стільникові програмні застосунки для редагування відео. Крім того атоври наголошують, що якість дидактичного відео визначається якістю мультимедійних презентацій, опис вимог до яких також наводиться у статті.